.

מהי כוורת

שלום חברים

מהי כוורת?

להלן המידע הבסיסי שיעזור לכם להתחיל מיד.

הכוורת היא קבוצה של שישה אנשים שנפגשים פעם בשבוע כדי לדון באופן שבו יוכלו ליישם את חכמת הקבלה בחיי היומיום שלהם על מנת שיוכלו לחוות בצורה טובה יותר ניסים, טוּב, אושר, אהבה ללא תנאי, שפע ואת כוחו של האור.

כיצד זה עובד?

פגישת הכוורת יכולה להתקיים בכל מקום שבו כולם מרגישים בנוח, החל מביתו של אחד החברים ועד לבית הקפה השכונתי או בפגישת ועידה אינטרנטית.

ששת חברי הקבוצה צריכים להסכים על נושא משותף שאותו ילמדו במהלך השבוע. אם דרוש לכם חומר לימוד או קובץ שמע של לימוד הזוהר השבועי, אנא הרגישו חופשי ליצור אתנו קשר.

במהלך הפגישה, כל אחד מחברי הקבוצה צריך לקבל הזדמנות לספר מה למד מהלימוד וכיצד זה בא לידי ביטוי בחייו.

ודאו שאתם מביאים לפגישה אך ורק כבוד, תמיכה ואהבה ללא תנאי כדי שתוכלו לתמוך איש ברעהו מבחינה רגשית ורוחנית.

כללי יסוד לקבוצות כוורת

מפגש הכוורת נועד לחבר את המשתתפים אל האור ולהגיע לתודעה של דבקות בבורא. זהו תרגול במודעות שאמור להביא את המשתתפים למצב בו הם מתכוונים להתחבר אל האור ולהדבק בו בכל רגע נתון במהלך חייהם ויש ביניהם ערבות לתמיכה הדדית כדי להגיע למטרה.

הדבקות בבורא הינו מצב המודעות של חיבור מוחלט לאור של האינסוף ולחיי נצח.

כדי להגיע לדבקות יש ללכת בדרך בה אנחנו ממירים את המודעות של רצון אנוכי למודעות של אהבת הזולת, אהבה שאינה תלויה בדבר.

מטרת המפגשים היא להביא את החברים למסוגלות של תמיכה זה בזה. כדי להגיע אל המטרה המיוחלת מתוך ידיעה שללא תמיכת החברים לא יתאפשר שינוי.

מאחר ששינוי דורש מאמץ מרובה וריכוז גדול של כוחות, חברי הקבוצה מתחייבים לעשות את שביכולתם לצורך התמיכה בזולתם, וזאת מתוך ידיעת הכלל של “כל הבא להיטהר, מסייעים בידו (מלמעלה) “.

קבוצת הכוורת אמורה ליצור מערכת של אימון הדדי בין חברי הקבוצה בדרך בה כל החברים נהנים מן הקשר ומקדמים זה את זה בכל תחום אפשרי בחיים בו הם רוצים לשתף את חבריהם.

כללי התקשורת בין החברים

כל תקשורת בין החברים תהייה ממקום של אהבה, תמיכה, סבלנות, סובלנות, אור, ואמונה ביכולתו של כל אחד מהחברים להגיע לשיא ההארה.

התשובה לכל שאלה והפתרון לכל בעיה מגיעים מן האור. השכל יכול להצטרף רק אחר כך.

מטרת החברים בדרכם לתמוך באחד מן הקבוצה לפתירת בעיה היא להביא אותו מתוך אהבה ותמיכה אל המקום בו יוכל להבין לבד את הפתרון:

1. אין הכרח או לחץ לפתור את הבעיה במקום, יש להאמין בכל לב שכאשר תהייה קפיצה קוונטית של מודעות, הבעיה תגיע לסיומה הטבעי והנכון.

2. אין לייעץ ייעוץ כל שהוא במהלך הפגישות, לא ייעוץ פסיכולוגי, עסקי, משפחתי או כל ייעוץ אחר.

3. ההנחיה היחידה היא להדריך, לכוון ולהנחות זה את זה למקום של אור ושלמות מתוך ידיעה שממקום זה תגיע ההבנה של הדרך בה צריך ללכת.

מכיוון שאנחנו יוצאים מתוך הנחה שהמשתתפים בכוורת עדיין אינם מושלמים ועדיין לא הגיעו אל שלמות המטרה, אנחנו לוקחים על עצמנו את האחריות לזהות כל פעולה, דיבור או מעשה שאינם מחברים את המשתתפים אל המטרה. לאחר שזיהינו את הטעות אצל זולתנו עלינו לעזור לחבר מחדש את חברינו אל האור בעדינות וברגישות.

חוקי התבטאות

כאשר החברים מדברים בקבוצה, מבטאים את שעל ליבם ועונים על שאלות, הם מתחייבים לעשות זאת ככל שביכולתם מהמקום הפנימי והאותנטי ביותר שהם יכולים לבוא ממנו. זאת מתוך מוכנות ופתיחות לכך שחברי הקבוצה יעירו ויאירו, כי זה תפקידם, כאשר הם יזהו התבטאות ממקום שאינו שלם ואותנטי.

שאלה של מתנה

הדרך היחידה בה מותר להעמיד אחד מן החברים על טעותו היא לשאול אותו שאלה שתחבר אותו אל המניע והמודעות שעמדו מאחורי מה שאמר או שעשה. השאלה חייבת להיות שאלה של מתנה, שאלה שבה השואל נותן אהבה ואור לנשאל מתוך אמונה מוחלטת של השואל ביכולתו של הנשאל לעשות את הטוב ביותר.

מטרתה של שאלת המתנה היא להנחות את הנשאל למקום בו הוא יוכל להבין את תחושותיו ואת רגשותיו בידיעה שהוא אהוב ונתמך כדי שיוכל להיכנס למקומות רגישים, לקחת אחריות, להתמודד עם רגשותיו ולהפוך שלילי לחיובי.

שמירה על פרטיות

פרטיותו של האדם היא זכותו, ביתו ומבצרו. אין לשדל אדם לשתף בפרטים של סיפור אישי, בעיות, סודות אינטימיים, מצבי רוח, טרדות אלא לעודד אותו לשתף במינימום הפרטים הנדרש כדי להביא אותו להתחבר אל האור בנוגע לאותו עניין במקום תחושת הכאב, הפחד או המצוקה. יש להיזהר לא להיכנס לאווירת מציצנית: “אני שיתפתי מתי אתה תשתף?” או “מי יכול לשתף בסודות יותר מעניינים/מפחידים/מרגשים?”

כשאדם נמצא באופוריה, עצבות, יחד קבוצתי, הרגשת חיבור, השתפכויות, הרגשת ביטחון, יש להזכירו בזמן השיתוף שאין צורך בהעברת פרטים אישיים ואינטימיים, כדי שלא יצטער אחר כך על זה שאנשים יודעים את ענייניו הפרטיים וכדי לא להיכנס לאווירת “ספורט המציצנות/חשפנות”.

על חברי הקבוצה לראות את עצמם מחויבים לזכור את מטרת קבוצות הכוורת ולא לגלוש לשיחות חולין ולרכילות בזמן המפגש.

על חברי הקבוצה לראות את עצמם מחויבים לפרטיות של חבריהם כתנאי לנאמנות שלהם זה לזה וכדי לשמור על תחושת הביטחון בתוך הקבוצה ולכן ימנעו מלהעביר בשום צורה “סיפורים” אישיים מחוץ למסגרת הקבוצה.

מחובתו של כל חבר בקבוצה להיות אחראי וערני לכך שאם וכאשר הוא מזהה מישהו שנסחף בפרטים שאין בהם צורך ענייני, להזכיר לו בדרך אוהבת ומחבקת ולהטות אותו מחדש לנושא הפגישה.

רגישות לזולת

הכוח שנוצר מתוך האינטימיות של הקבוצה יכול ליצור מצבים שיש להיזהר בהם. לאנשים שונים יש קצב שונה של היפתחות לזולתם, מילולית וגופנית. תחושת הביטחון נבנית לאורך זמן. יש להיות רגישים לרצון האדם בקרבה אינטימית ובמחוות הנלוות (אינטימיות מילולית, חיבוקים ונשיקות). חובתו וזכותו של כל חבר לשים גבולות ליתר החברים בנושאים של קרבה כאשר הוא מרגיש צורך בכך. חובתו של כל חבר לכבד את רגישויותיו של זולתו בעניין. נגיעות גופניות ואינטימיות מילולית חייבות להיות ברשות בלבד, כמו גם חיבוקים ונשיקות למשל.

מי שמזהה רגישות יתר/חוסר רגישות בהתנהגות של חברים אחרים, מחובתו להאיר את עיני חברו/חבריו כדי למנוע פגיעה אצל מי שלא מודע לכך.

בברכה - מרכז מיכאל 

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.